Eb vin må gerne være smuk at se på. Farven betyder noget for indtrykket af en rødvin. Det er en del af oplevelsen, ved at indtage god vin, at det visuelle spiller med. Der må gerne være noget for alle sanser. For en god vin er netop en sanseoplevelse, som kan henrykke én og løfte humøret. Selv om mange drikker vin på daglig basis, så skal det altid føles godt. Et godt glas vin er den lille luksus i hverdagen. Noget større til fester, naturligvis.

Den navnkundige montepulciano er en blå drue med blød smag. Den giver en stærk farve på vinen og en smag, der kan bringe minder frem om Chianti-vinene fra naboregionen. Når vi snakker om montepulciano, så snakker vi klassisk italiensk vin af høj klasse. Alene navnet giver associationer. Har man rejst i Italien og oplevet deres herlige sprog, så genkender man det hele, når ordet montepulciano dukker op på en flaske hos vinhandleren.

Smagen af Italien

Den dybe mørke farve og den bløde smag af frugt og bær, gør montepulciano til en dejlig, klassisk italiener. Det er en vin, som sagtens kan nydes alene, en stille stund, og hensætte én til den glade italienske stemning. Her er duft af mørke kirsebær og blommer og det, at montepulciano ofte er lagret på egetræsfade gør, at der ofte er noter af træ.

Det er en vin, som, i sagens natur, passer rigtig godt til klassisk italiensk mad. Krydderier som oregano, timian og rosmarin går fint i spænd med denne skønne vin. Men også kødretter med veltilberedte grønsager vil være fine til en god montepulciano. Det er en rund og venlig vin, som går rigtig godt til disse retter, gerne også med svampe.

Vin skal smages og nydes

Lige som det er med god mad, så skal god vin smages og nydes. At give sig tid til at vende vinen i glasset og lade den fylde i mundhulen, det er ren kvalitetstid. Man skal nyde de stunder man har, i selskab med gode venner, eller alene, til at nyde livet og den gode vin.