Vi er rigtig mange danskere, som går rigtig meget op i alt, hvad der hedder og bolig og indretning, og vi har efterhånden også udviklet en tendens, som går igen og igen i rigtig mange hjem. Du kender den nok. De grålige og hvide nuancer, den lettere minimalistiske tråd, der går igen i alle rum, tilsat en masse enkle, men smukke danske designs, som giver rummene karakter og dybde. Men er du gået lidt i stå her, og føler du, at der mangler noget mere i din indretning, men kan ikke lige sætte fingeren på, hvad det er, så kan du i denne guide læse dig til fem tips og tricks, som kan pifte enhver moderne, skandinavisk bolig op. Spændende, ikke? Så læs med her!

Med disse fem ting kan du ikke gå galt i byen

Det er bare sådan med nogle ting, at de altid virker! Og heldigvis for det, for så har du nogle ting på hånden, som du altid kan ty til – i dette tilfælde i forbindelse med hjem og indretning. Den første ting på listen er planter. Det lyder banalt, men planter (og ikke kun blomster) kan give ethvert hjem lige det, det mangler. Her behøver du ikke at tænke i sæsoner, men kan roligt hele året rundt finde fine, store planter, der kan placeres overalt i boligen.

Alle hjem har en masse – ofte bare og hvide – vægge, som snildt kunne træge til en make over. Her behøver du ikke at kaste dig ud i det helt store malerprojekt, men kan i stedet investere i nogle lækre plakater. Plakater er virkelig populære i disse tider, og det er klart, for plakater er forholdsvis billige, de er nemme at udskifte eller flytte rundt på, og så giver de så meget i en boligindretning. Plakater er vejen frem, hvis du vil optimere dit hjem!

Får du mange hjemmelavede ting fra dine børn? De behøver ikke at blive gemt væk, men tænk kreativt og overvej om ikke, at de i de rigtige omgivelser kan gøre noget godt for din bolig. Børnetegninger i en flot ramme eller en lerfigur på bogreolen kan faktisk ende med at se rigtig godt ud, og så har du noget unikt, som ingen andre har.

Er i ofte på ferie, og tager i souvenirer med hjem, er disse også rigtig sjove at integrere i indretningen. De vækker minder, men giver samtidig også en masse personlighed, som vil skinne igennem.

Er du fiks på fingrene, kan du også kaste dig ud i hjemmelavede projekter. Det behøver ikke at være store ting som møbler eller lignende, men kan sagtens være mindre projekter som for eksempel en lille hylde eller noget i den retning. Du kan finde masser af genbrugsmateriale rundt omkring, så du samtidig kan spare en masse penge og hjælpe miljøet.