Den globale pandemi har vendt op og ned på alle vores liv. Det har haft store effekter på den måde vi socialiserer på, hvor og hvordan vi arbejder, og rigtigt meget andet. For os, der godt kan lide at træne i et fitness center, har det også gjort virkeligt ondt. Fitness-centre er åbenlyst lukkede når nu den her smitsomme sygdom raser, og det kan vi jo godt forstå. Men hvor er det dog surt, at skulle undvære træningen i centeret i så lang tid.

Mange af os har fundet udmærkede alternativer. Personligt er jeg begynde at løbe og tage armbøjninger, og det får mig igennem dagen. Min kæreste har købt nogle løse håndvægte og er ivrig bruger af et sjippetov. Der er altså måder at holde formen på, selvom fitnesscenteret holder lukket. Det betyder dog ikke, at vi ikke stadig savner det. Jeg ved da også, at både min kæreste og jeg, vil være at finde i træningscenteret på dagen det åbner igen.

Vi kender mange andre, der går op i træning og fitness, som har det på samme måde. Deres alternativer er okay, men de kan ikke konkurrere med at træne i et ordentligt center. Så de danske fitness-centre kan godt regne med at blive velbesøgte så snart de får lov at åbne igen.

Men her skal vi jo også lige tænke os om. Der er jo som sagt god grund til, at fitness-centrene holder lukket lige nu. Et træningscenter, hvor folk sveder og grynter, er et oplagt sted for en virus at sprede sig. Der er høj fugtighed i luften, folk er ofte nødt til at stå rimeligt tæt, og udstyret deles af mange forskellige mennesker i løbet af en dag. Vi regner selvfølgeligt ikke med, at centrene får lov at åbne, før det er nogenlunde ”sikkert” – men vi tager nok ikke skade af også at træffe vores egne forholdsregler.

Det er derfor jeg har tænkt mig at bruge træningshandsker når fitness centeret åbner igen. Jeg har aldrig rigtigt brugt handsker før: jeg har ikke følt behovet, og har været rimelig stolt af den hårde hud på mine håndflader. Men pandemien har fået mig til at være mere opmærksom på de ting, der kan gøre os syge. Jeg aner ikke, om personen der brugte den her håndvægt før mig måske har hostet godt og grundigt ind i sin håndflade. Så har han altså gnubbet bakterierne godt og grundigt ind i det stykke metal, som jeg nu skal til at røre ved. Det virker ikke særligt lækkert! Så et par træningshandsker virker som en god idé: så er der da en vis barriere imellem mig, og de ting, som alle mulige andre mennesker har rørt ved.

Derudover har jeg tænkt mig at tage håndsprit og desinficerings-servietter med i tasken. Det fylder ikke alverden, og gør det både hurtigt og nemt at desinficere de ting jeg har kontakt med.