Der er mange mennesker derude, som ikke forstår, hvorfor de ikke er succesfulde. De bladrer igennem deres sociale medier, eller tænder for fjernsynet, og ser den en succesfulde person efter den anden. De spørger sig selv (og os andre) hvorfor det ikke er dem er har al den succes. Jeg er træt af at høre alt det brok over, hvor uretfærdigt det er, at det ikke er dem der er på TV eller lever det gode liv.

Hvordan i alverden tror disse mennesker, at succes fungerer? Tror de at der sidder nogle succes-guder et eller andet sted, og ruller terninger om hvem der skal blive succesfuld i dag? Det er altså ikke held der gør, at folk bliver succesfulde. Det giver ikke engang mening! Der er mange forskellige former for succes, og det handler i sidste ende om, hvad du gerne vil opnå. Hvis jeg vågner op i morgen og pludseligt modtager en Nobel-pris i Matematik fordi jeg var heldig at finde et stykke papir i min lomme med kryptiske matematiske formler på, så ville jeg måske være ”succesfuld” i mange matematikeres øjne. I hvert fald ind til de fandt ud af, hvor min ”succes” kom fra. Men jeg ved intet om matematik, og jeg har ingen mål om at lave et matematisk gennembrud eller modtage en Nobelpris. Det er altså ikke min definition af succes, og det er den der tæller.

De mennesker der brokker sig, er dem der ikke har defineret hvad succes er for dem selv. Det er nemt at være utilfreds, hvis man ikke aner, hvad der ville skulle til for, at man ville være tilfreds. Hvis du ikke ved hvad du gerne vil arbejde dig hen imod, hvad er så chancen for, at du nogensinde kommer derhen? Succes er ikke noget man får ved at være heldig. Det er noget man arbejder hårdt for at opnå. Og det første der skal til for, at man kan begynde at arbejde hårdt, er at definere hvad man gerne vil opnå.

Det er ikke engang hårdt arbejde i sig selv! Det er bare at drømme. Tillad dig selv at drømme dig væk, og kig dig omkring i denne drømmeverden. Hvad indeholder den? For nogen vil det være en gylden sandstrand, mens det for andre vil være en Ford varebil. Lad dig ikke farve af andre menneskers drømme eller idéer om hvad succes er. Kig ind i dig selv, og opdag hvad der driver dig. Og begynd så at arbejde dig hen imod det. En gylden sandstrand er ikke så svært at opnå: find ud af hvad nogle billetter til Spanien koster, og tag så nogle overarbejdstimer ind til du har råd. Hvis det er en varebil du drømmer om, så find ud af hvad den slags koster – måske det slet ikke er så overskueligt, hvis du køber bilen brugt? Konkrete mål er så meget nemmere at opnå, og det er vejen til succes.