Hvis du leder efter noget at lave udenfor i den friske luft, hvorfor så ikke tilføje lidt konkurrenceånd til din dag? Uanset om du planlægger en familiesammenkomst eller bare forsøger at fordrive tiden på en doven søndag eftermiddag, er havespil den perfekte måde at have det sjovt på. Læs videre for at opdage 10 forskellige spil, der vil få dit indre barn frem i lyset.

Giant Jenga: Dette klassiske spil får nyt liv, når det spilles udendørs. Det er nemt at bygge et kæmpe Jenga-sæt – alt du behøver er noget træ og en sav. Byg 54 blokke, der er 10 tommer lange, 3 tommer brede og 3/4 tomme tykke. Stabl dem i et tårn på 18 niveauer, og udfordr dine modstandere til at trække klodser ud uden at vælte tårnet.
Plænedart: Plænedart er præcis, hvad det lyder som – dartpile, der er designet til at blive kastet i din græsplæne i stedet for et indendørs dartskive. Selve dartskiverne består af fire koncentriske cirkler, der hver har deres egen pointværdi (flest point i midten). Vælg to spillere eller hold, som på skift kan kaste deres dartpile mod deres mål, indtil et af holdene når 21 point. Du kan lave dit eget sæt med nogle træpiller og gaffatape, hvis du ikke ønsker at købe færdiglavede sæt.

Kroket: Krocket er en old school-klassiker, der har eksisteret siden 1856! Sådan fungerer det: Spillerne bruger køller til at slå træbolde gennem metalbøjler, der er indlejret i græsset, for at score point. Spillerne skal slå deres kugle gennem hver eneste bøjle, indtil de når den sidste bøjle (som er dobbelt så meget værd) for at vinde. Det kræver dygtigt sigte og strategi – hvilket gør det ideelt for både voksne og børn, der er i konkurrence.

Kubb-sæt: Kubb er også kendt som “vikingeskak” og er et udendørs spil, hvor holdene forsøger at vælte træbrikker ved at kaste træstave mod dem fra hele plænen. For at sætte dette spil op skal du bruge seks “kubbs” (træklodser) arrangeret i en pyramideform sammen med fire “kastestokke” (stave) til hvert hold, der spiller. Målet er simpelt – slå alle modstanderens kubbs ned, før de gør det først! Det er nemt nok for børn, men stadig udfordrende nok til også at være udfordrende for voksne!

Havespil er ikke bare sjove – de er også en god måde at få alle til at deltage i en venskabelig konkurrence, mens de nyder hinandens selskab i solskinnet! Uanset om du er på udkig efter noget aktivt eller noget mere strategisk, er der helt sikkert noget her, som er perfekt til din gruppe af familie eller venner! Så tag nogle forsyninger med og lad legene begynde! Med disse ti havespil vil I tilbringe timevis af sjov udenfor sammen, før I ved af det!