Der er delte meninger blandt folk, der går op i biler, når det kommer til stationcars. Nogle er helt vilde med dem, mens andre har det med at tilgå dem på ret skeptisk vis, og foretrækker at vælge noget andet. Personligt er jeg ikke religiøs omkring det: jeg ser både fordele og ulemper ved at vælge en stationcar, men mener i bund og grund, at diskussionen er kommet af sporet. Der findes mange forskellige stationcars, og det giver mere mening at kigge på de enkelte modeller fra de forskellige bilproducenter, frem for at prøve at stemple dem alle sammen på én gang.

Uanset om man er på jagt efter en stationcar, eller bare leder efter en bil generelt, så er der kommet en ny bil fra Renault som det er værd at tage et kig på. I mine øjne har den nemlig fuldstændigt overhalet markedet for stationcars, og gjort hele ”for eller imod” diskussionen omkring stationcars endnu mere forældet og ligegyldig. Med renault talisman ser vi nemlig en bil, som ganske rigtigt er en stationcar, men hvor den information alene slet ikke beskriver bilen på nogen brugbar måde.

Så glem for et øjeblik, at Renault Talisman er en stationcar, og lad bilens attributter tale for sig selv. At det er en stationcar bør hverken vægte for eller imod at vælge Talisman som den næste bil til dig og din familie. Når det er sagt, så er det en bil som jeg tror de vil passe rigtigt godt til de fleste behov.

Talisman er en stor familiebil, og med det mener jeg ikke bare kategorisk set: bilen er stor, også når den sammenlignes med andre store familiebiler. Der er virkeligt blevet tænkt over designet og komforten i denne bil, og den prøver altså ikke bare at ligne en behagelig familiebil: den er det også. Man opdager typisk ikke hvor behagelig en bil reelt er at køre i, før man har prøvet at tage hele familien med på en lang køre-ferie. Som én der har været på sådan en tur, med to børn på bagsædet i min Renault Talisman, så kan jeg sige, at bilen sætter de andre familiebiler vi har ejet til skamme. Alle havde rigeligt med benplads, og køreturen var behagelig for alle passagerer.

Vi har i alt for lang tid set bilproducenterne spytte den ene bil ud efter den anden, og smidt et Stationcar mærkat på den. Der var en gang, hvor det betød noget: men i dag, er det bare en kategori, som gør det nemmere at sælge en bil. Jeg opfordrer derfor til, at man dropper det som en faktor i ens valg af bil. Renault Talisman er dog en mulig undtagelse, da den i min verden er et aktivt forsøg på et redefinere hvad en rigtig stationcar er.