Jeg må være helt ærlig og sige, at jeg kylede mit TV ud for mere end 10 år siden. Jeg har det ganske fint med min laptop og et Netflix abonnement. Jeg tror ikke rigtigt jeg tænkte over, hvor meget bedre en oplevelse det er, at se film og tv serier på den måde. Det var ligesom bare nemmere, og jeg savnede aldrig et TV.

Men for nyligt besøgte jeg mine forældre tilbage i min hjemby. Her er de ikke rigtigt kommet på Netflix bølgen. Det kommer de nok heller ikke rigtigt: jeg prøvede at vise det til dem, men de brokkede sig bare over, at man skulle til at vælge. Det synes de var for besværligt. Det var da nemmere bare at tænde fjernsynet, og så se hvad der nu end blev vist.

Det tog mig først og fremmest nogle dage, at vænne mig til alle de reklame afbrydelser der var. Jeg havde helt glemt, at det var en ting! Det er da uendeligt frustrerende sådan at blive revet ud af dit univers man har begravet sig i, fordi en reklame for et eller andet ligegyldigt produkt lige skal vises. Det hjælper så heller ikke, at man skal se de samme irriterende 5 reklamer igen og igen igennem hele filmen. Men okay, jeg lærte at gøre det, som mine forældre gør: rejse mig op, strække benene, og lave mig selv en kop te eller lignende, men vi venter på at filmen starter igen.

Men noget jeg ikke kunne vænne mig til, var de dårlige danske TV udsendelser. Det er da noget af det mest ligegyldige fjernsyn der nogensinde har eksisteret. Selv mine forældre sukkede og sagde “det her er så ligegyldigt” da programmet startede. Men de skiftede ikke kanal. Jeg tror simpelthen at TV kanalerne har regnet ud, at folk er hypnotiseret af TV sættet, og at de derfor bare kan skyde det ene billige program ud efter det andet. Det skal nok blive set, og derfor skal der nok blive vist reklamer, som jo er det, de tjener penge på.

Men det kan ikke være holdbart. Det håber jeg da ikke i hvert fald. Det er under alle omstændigheder ikke etisk at hypnotisere folk og så bare have dem til at se ligegyldige udsendelser dagen lang. Så jeg foreslår at vi forbedrer de danske TV udsendelser. Bare tilsæt en smule lærerig information! Bliv endelig ved med at vise Hammerslag, hvor tilfældige halv-kendte mennesker gætter huspriser. Men tilføj et lærerigt element. Brug 10-15 minutter af udsendelsen på at lære deltagerne hvordan de gennemgår tilstandsrapporter og bruger informationen i dem til at værdisætte et hus. Nu lærer seerne noget af, at se programmet, og samtidig bliver det mere spændende at gætte med, fordi der er noget håndgribeligt at basere sine gæt ud fra.