Vores hjem er der, hvor vi er godt tilpas og føler, vi kan være os selv. I vores hjem er det afgørende, at vi kan se os selv i den måde, vi indretter os på, for der hvor vi bor, skal ikke være et show-room, men et hjem, hvor livet leves, og viser hvem vi er.

Det kan man gøre på mange måder, og en af dem er at vælge genstande, der understreger ens egen personlighed og det udtryk, man ønsker at skabe i sit hjem. Her i Norden er vi glade for den enkle og naturlige stil, og netop det er, hvad man finder, når man ser på Hammershøi brugskunst.

Brødre med sans for det tyste og tavse

Nu troede du måske, at Hammershøi var kunstmaler, og det var han også, men det var en anden Hammershøi. Hammershøi var nemlig også navnet på en berømt keramiker, som arbejdede hos Kähler i starten af 1900-tallet, og selv om de vaser, tallerkener og andre ting, vi i dag kan købe, ikke er skabt af ham, er de inspireret af hans arbejde.

At det klassiske, tidløse og smukke design så leder tankerne hen på maleren Hammershøi og hans enkle, stillestående malerier er en anden sag, men man må sige, at der er tale om en genial tilfældighed, og så alligevel ikke, for de to var nemlig brødre. Begge mestrede de den tavse og tyste stil, som kendetegner både malerier og altså det design, som skabtes dengang men også i dag, hvor det er blandt de mest populære stel til både hverdag og fest og som kan købes i mange butikker over hele landet foruden på internettet.

I Hammershøi serien findes både en række forskellige vaser i det klassiske rillede design, men også elementer til spisebordet som tallerkener, kopper, kander og en lang række andre ting. Udover hvid findes de fleste ting også i enkelte andre farver, der er nøje udvalgt og sammensat med udgangspunkt i den tid, vi lever i, men også med en tanke på den gamle keramiker, som både var kendt og elsket, mens han levede og altså nu igen vækkes til live med smukt design.