Lige så sjovt som det er, at købe sig en ny bil, er det en hovedpine, at skulle sælge den gamle bil. Hvis det ikke var fordi den havde kostet så mange penge, og det ville være rimeligt skidt for miljøet, så ville mange af os nok ønske, at vi bare kunne stille den ud til storskrald så vi hurtigst muligt kunne komme til at køre i en ny og bedre bil. Men det kan man nu engang ikke bare gøre: og de færreste af os ville have råd til at købe en ny bil, hvis vi ikke kunne få lidt penge hjem igen, på at sælge den gamle bil. Så det store spørgsmål er: hvordan sælger man hurtigt og let sin gamle bil, for så mange penge som muligt, så man kan få råd til at køre i en ny bil snarest?

Her kan Lars dele ud af sine erfaringer. Lars havde nemlig kørt rundt i sin Skoda i en 5 års tid, og havde generelt været ganske glad for den. Men med et nyt barn på vej, var bilen simpelthen blevet for lille til at opfylde familiens behov. Så den skulle udskiftes med en ny og større bil. Det bragte selvfølgeligt Lars i den velkendte situation med, at skulle finde ud af, hvordan man får solgt den gamle bil.

Der er mange forskellige steder man kan sætte sin bil til salg. Et af de første steder mange mennesker vælger at gøre det i dag er på Facebook. Det velkendte sociale medie har nemlig både køb- og salgsgrupper dedikeret til biler, og den såkaldte ”Markedsplads” hvor der sælges alt imellem himmel og jord. Det er ganske ligetil at sætte den til salg her, da det hele kan gøres fra telefonen. Så det gjorde Lars selvfølgeligt også: han tog et par hurtige billeder af bilen med sin telefon, skrev en god beskrivelse, og smed det op på Facebook.

Derefter kastede han sig ud i, at få oprettet en bruger på Den Blå Avis. Det er også et sted der er kendt for, at have en masse biler til salg, så der skulle han selvfølgeligt også være. Det var lidt mere besværligt denne gang, men det lykkedes da.

Det viste sig dog hurtigt, at det at sætte annoncerne op kun var en brøkdel af det arbejde, der er involveret, når man sælger en bil. Han fik mange henvendelser, men langt fra alle var særligt seriøse. Det blev hurtigt tydeligt for Lars, at det ikke var tiden og kræfterne værd at skulle besvare beskeder og arrangere fremvisning af bilen.

Så han søgte efter alternativer. Det var sådan han fandt en dansk virksomhed der specialiserer sig i biler til eksport. Han havde ikke lige overvejet, at sådan et selskab kunne være interesserede i, at eksportere en brugt Skoda. Men han kontaktede dem alligevel – og jo! Det viste sig skam, at der var efterspørgsel på brugte danske Skoda’er i Polen. Så de købte den af ham med det samme. Hurtigt og nemt.