Det er altid rart at spare penge: alt her i livet koster trods alt penge. Hvis vi kan undgå at betale mere end højst nødvendigt for tingene, så betyder det, at vi har råd til flere af livets glæder. Man kan spare penge mange forskellige steder, men det kan typisk godt betale sig, at finde sparetips på de steder, hvor man køber noget med jævne mellemrum. Der kan være mange penge at spare i forbindelse med købet af en bil, men det er noget du gør rimeligt sjældent: de færreste køber en ny bil hver anden måned. Beløbet er altså højt, men frekvensen er lav: og det er derfor ikke nødvendigvis der, du får mest ud af, at kende nogle gode sparetips.

Sko er til gengæld noget, som vi køber rimeligt tit. Nogle gange skal man bruge sko til en særlig lejlighed, og andre gange er de gamle sko bare slidt op,  og trænger til at blive udskiftet. Det betyder at sparetips omkring skokøb er nogle, vi kan få gavn af rigtigt mange gange. Når vi har mulighed for at benytte os af sparetips rimeligt ofte, så bliver vi også automatisk bedre til dem – og så kan vi altså spare endnu flere penge på sigt.

Det trick jeg gerne vil dele med dig i dag handler lige præcis om, hvordan man kan spare penge på købet af sko. Husk på, at dette blot er ét trick af mange: det kan altså godt betale sig at  læse flere artikler ligesom denne,  og så kombinere alle de forskellige tips og tricks, så du kan spare så meget som muligt. Selv hvis du kun benytter dig af det trick jeg deler her, så kan det dog have en stor betydning for, hvor mange penge du må slippe for sko fremover.

Hele tricket handler om timing. Hvis du ved hvornår et par sko skal udskiftes, så kan du være ude at kigge efter tilbud i god tid, før det bliver nødvendigt at købe et nyt par sko. De fleste er nemlig slet ikke så proaktive: de går rundt i deres sko, og opdager lige pludseligt, at de er faldefærdige. Når det går op for dem, at det gamle par sko skal udskiftes nu, så må de skynde sig ud for at finde et nyt par. Det betyder at de sandsynligvis vil tage forhastede beslutninger, hvilket blandt andet resulterer i, at de betaler for meget for det nye par sko.

Et typisk par sko bør udskiftes efter man har gået cirka 600 kilometer i dem. Der findes apps til din mobiltelefon, som kan holde øje med, hvor langt du har gået. Brug sådan en app til at holde øje med, hvor mange kilometer du har gået i dine sko. Når du nærmer dig de 400-500 kilometer, så bør du så småt begynde at kigge efter ecco udsalg eller andre gode tilbud. Da der stadig er nogle kilometer tilbage i dine sko, så kan du tage det stille og roligt, og blot slå til når du finder et super godt tilbud.