Home Diverse Vælg Den Rette Kaffemaskine for Den Bedste Balance i Livet

Vælg Den Rette Kaffemaskine for Den Bedste Balance i Livet

0
Vælg Den Rette Kaffemaskine for Den Bedste Balance i Livet

Her i livet er det ofte de små ting, der gør den største forskel. Vi tøver ofte, når vi står overfor en stor beslutning, og det kan selvfølgeligt være meget godt: når der er meget på spil, så skal vi selvfølgeligt tænke os ordentligt om, før vi kaster os ud i tingene. Men der er faktisk rigtigt mange af de små områder, hvor vi også ville få rigtigt meget ud af, at tænke tingene ordentligt igennem. Det gør sig specielt gældende i boligen, da det er her, rigtigt mange af vores vaner udspiller sig. Når noget er blevet til en vane, så udfordrer vi det sjældent: det er en del af vores indre autopilot. Det er på sin vis en god ting: gode vaner gør, at vi kan gøre gode ting for os selv hver eneste dag, uden at skulle bruge en masse energi på det. De gode vaner er ikke problemet: det er de dårlige vaner, der er farlige. For når først vi får gjort noget uheldigt til en del af vores rutine, så kan det være rigtigt svært at stoppe. Vi bliver blinde overfor det, lige præcis fordi vi har gjort det så længe, at vi ikke tænker over det.

En vane som rigtigt mange danskere har, er at de starter dagen med en kop kaffe. Mange nyder også en kop kaffe senere på dagen, og det er da også en ganske hyggelig ting. Denne artikel har på ingen måde til hensigt, at få dig til at stoppe med at drikke kaffe – tværtimod ønsker vi, at du får mest muligt ud af din kaffe-rutine. Kaffe er nemlig både et praktisk værktøj, og en hyggelig og afslappende del af hverdagen. Problemerne melder sig dog, hvis vores vaner omkring kaffen, ikke er helt optimale.

Man kan nemlig godt få for meget af det gode. En kop kaffe til at starte dagen er der næppe nogen, der tager skade af. Men hvis du drikker 3-4 kopper kaffe før solen står op, så er det nok værd, at passe lidt på. Men hvordan ender an egentligt ud med dårlige kaffe-vaner?

For mange mennesker bunder det faktisk ud i den måde, de brygger deres kaffe på. Den mest udbredte måde at lave kaffe på i Danmark er den traditionelle kaffemaskine. Her fyldes der pulveriserede kaffebønner i et papirfilter, og kaffen står så og brygger, ned i en stor potte af glas. Resultatet er en kaffe der dufter fantastisk, smager okay, og som der rigeligt af. Det er dog en farlig og uheldig kombination. Duften af kaffe giver os automatisk lyst til at drikke kaffe. Når der så samtidig er rigeligt af den, fordi det er fristende at brygge en hel kande på en traditionel kaffemaskine, så kommer vi let til at drikke for meget i løbet af dagen. Det er ikke så heldigt.

For at få den bedste balance i livet, kan du altså overveje at brygge din kaffe på en anden måde. Hvis du er den eneste i husstanden der drikker kaffe om morgenen, så kan du eksempelvis overveje en nespresso maskine. Sådan en maskine laver overraskende lækker kaffe, gør det på næsten ingen tid, og brygger blot en enkelt kop. Det betyder altså at du får en bedre smags-oplevelse på kortere tid, og undgår de elementer, der frister dig til at drikke mere kaffe, end du reelt har lyst til.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here