Det er næsten ligegyldigt hvad man arbejder med i hverdagen, og hvad man har af hobbyer i sin fritid: der er stort set altid et kreativt element til stede. For kunstnere er kreativiteten selvfølgeligt den primære del af ens arbejde, men selv i andre jobs, er man nødt til at kunne tænke kreativt. Hvis du er programmør i en virksomhed, så er alting selvfølgeligt ganske teknisk og logisk sat op: men du er stadig nødt til at være kreativ, for at kunne identificere og implementere løsninger på de problemer, du nu engang har til opgave at håndtere. Der findes ikke et eneste job derude, som ikke involverer problemløsning i en eller anden grad. Hvis der ikke var problemer der skulle håndteres, så ville der ikke være nogen grund til, at ansætte mennesker til positionen.

Det betyder selvfølgeligt også, at vi alle kan få noget godt ud af ting, der styrker vores kreativitet. Alt hvad der kan inspirere os til at tænke anderledes og uden for boksen kan gøre en enorm forskel i vores egne kreative udfoldelser. Også udenfor arbejdspladsen kan det være brugbart at være kreativ. Hvis du godt kan lide at strikke i din fritid, eller måske finder det afslappende at sidde og tegne, så er du jo også kreativ. Selv hvis du ikke plejer at have nogen problemer med at være kreativ i forbindelse med disse aktiviteter, så skader det altså aldrig, at have nogle omgivelser der hjælper kreativiteten i gang.

Her er der ikke rigtigt noget, der kommer op på siden af flotte og inspirerende stueplanter. Det kan godt ske, at der er mange kreative mennesker derude. Men selv de bedste kunstnere kommer ikke op i nærheden af Moder Natur: hun har skabt alle de største vidundere i verden. Naturen er fyldt med fantastiske ting, som vi kan fortabe os i. Igennem tiden har alt fra malere til musikere peget på naturen som den primære inspiration til deres værker, og naturen kan altså gøre det samme for dig.

Det er dog ikke altid helt praktisk at skulle køre hen til den nærmeste skov for at blive inspireret. Derfor er stueplanter så dejlige: de bringer naturen ind i hjemmet, og kan altså inspirere dig dagen lang.

Det er selvfølgeligt ikke alle planter der er lige spændende, men hvis du kigger dig lidt omkring, vil du hurtigt finde noget der passer dig. Tag eksempelvis et kig på den fascinerende calathea orbifolia, der med sine meget unikke blade og fornemme farvespil virkeligt sætter fantasien i gang. Vi mennesker er så dejligt forskellige, så de helt rigtige planter er nogle, du er nødt til selv at finde frem til. Jeg anbefaler at du kigger på udvalget hos en havebutik, og vælger de blomster og planter, der føles mest rigtige for dig.